Двері бувають металеві, дерев’яні, а також із МДФ.

За призначенням двері розподіляються на міжкімнатні, вхідні і для господарських приміщень.

Якщо у Вас недорогі міжкімнатні двері із МДФ, то ґрунтувати їх не потрібно. Вони поступають до продажу максимально підготовлені під фарбування. Двері із МДФ будуть виглядати досить привабливо, якщо їх пофарбувати яскраво-білою емаллю прискореного висихання "Універсал", емаллю алкідною глянцевою або напівматовою для дерева і металу LUXE. Можна підібрати інші кольори, якщо цього потребує інтер’єр Вашого приміщення. Ці емалі достатньо швидко висихають і не мають різкого запаху. Вони підходять для внутрішніх робіт.

Для збереження структури МДФ - радимо розбавити емаль деароматизованим уайт-спіритом або синтетичним розчинником THINNER SYNTHETIC до 20 %. Тоді всі рельєфи будуть вигідно підкреслені при нанесенні валиком, щіткою або фарборозпилювачем.

Якщо міжкімнатні двері вироблені з деревини, їх можна лакувати чи фарбувати.

Перед лакуванням або фарбуванням нові дерев’яні двері потрібно обробити грунтуючим просочувачем для захисту деревини WOOD LINE WOOD BASE від руйнівного впливу грибків, цвілі, синяви та комах. Для додання кольору і захисних властивостей від дії вологи, УФ світла, грибків та цвілі рекомендується використовувати кольорові просочувачі WOOD LINE (захисну або лакову), а також інші лаки і емалі для дерева.

Найбільш екологічно чистим покриттям для внутрішніх робіт по дереву є лак акриловий водно-дисперсійний Універсальний або PREMIUM, водно-дисперсійна акрилова емаль AKRIKOR W.

Емаль AKRIKOR W білого кольору, але її можливо тонувати у будь-які кольори за допомогою пігментних паст.

Декоративні емалі з ефектом ковки і молоткові HAMMER LINE- це відмінне рішення для вхідних металевих дверей. Вони зроблять їх не тільки привабливими, але й захистять від корозії. Покриття такого типу характеризується цікавим декоративним ефектом, що нагадує чеканку. Текстура пофарбованої поверхні виглядає більш надійно і солідно, в порівнянні зі звичайними емалями з гладкою поверхнею. Наносити емаль можна як на заздалегідь очищені, так і на раніше пофарбовані поверхні. Характерна текстура покриття забезпечується наявністю алюмінієвих пластівців у складі емалі. Кольори молоткової емалі - бронзовий, золотий, рожевий, світло-смарагдовий, зелений, мідний, сріблястий, чорний, стальний, сіро-блакитний.

Кольори емалі з ефектом ковки - бронзовий, мідний, золотий , срібний, сталевий, чорний, коричневий.

Якщо стоїть питання, чим пофарбувати металеві двері, щоб було якісно і недорого, то нітроемалі саме, те, що Вам потрібно. Це стосується тих дверей, що призначені для господарських будівель і застосовуються назовні приміщення. Двері, якщо вони дерев’яні, насамперед потрібно захистити від руйнівного впливу грибків, цвілі, синяви, вологи, ультрафіолетових променів та комах просочувачем захисним для дерев’яних фасадів WOOD LINE CLASSIC. Після цього двері можна фарбувати емалями ПФ-115 марок Маляр та Хімрезерв. Нові металеві двері з чорного металу перед фарбуванням потрібно ґрунтувати антикорозійною ґрунтовкою ГФ-021 чи ґрунтовкою алкідною антикорозійною швидковисихаючою. Потім фарбувати емалями ПФ-115 чи емаллю прискореного висихання "Універсал".

Інструменти і матеріали

Для проведення запланованих робіт, потрібні наступні матеріали та інструменти:

  • змивка для старого покриття, якщо поверхня двері вже була пофарбована;
  • ґрунтовка для металевої двері чи просочувач для дерев’яної двері;
  • обезжирювач поверхні для металевої двері;
  • розчинник (підбирається відповідно до типу ЛФМ);
  • безпосередньо емаль для металевих дверей чи лак або емаль для дерев’яних дверей;
  • малярський скотч;
  • щітка по металу;
  • розпилювач, пензлик або валик;
  • засоби особистої безпеки включаючи респіратор, окуляри і захисні рукавички.
  • Для зняття попереднього шару фарби з дверей, потрібно нанести на них спеціальну змивку, залишити її на 15 хвилин, після чого дротяною щіткою зняти стару фарбу.
Підготовка двері

Важливо: Змивки і просочувачі подразнюють шкіру, робота з ними вимагає використовування захисних рукавичок.

  • Після зняття залишків фарби, металеве полотно ретельно відмивається знежирювачем. Якщо змивка залишиться під шаром нової фарби, метал буде поступово руйнуватися.
  • Після того, як дверне полотно знежирене, потрібно проклеїти малярським скотчем ті ділянки, куди, на Вашу думку, не повинна потрапити фарба. Знежирювати потрібно тільки металеве полотно.
  • Нанести шар ґрунтовки на металеві двері чи 2-3 шари захисного просочувача на дерев’яні двері.

Важливо: Зазвичай, ґрунтовки і просочувачі - це токсичні матеріали, тому, працюючи з ними, слід використовувати респіратор.

Фарбування
  • Після того, як нанесений на металеві двері шар ґрунтовки повністю висох, потрібно обробити поверхню знежирювачем.
  • Після висихання захисного просочувала, дерев’яні двері покривають лаком або емаллю.
  • При фарбуванні фарборозпилювачем: відкрити банку з емаллю чи лаком, відлити частину ЛФМ в невелику ємність до 1 літра і ретельно перемішуючи, додати відповідний розчинник (не більше 20%!!!!!), який вказано на етикетці, рівно до тих пір, поки консистенція складу буде досить рідкою.

Важливо: Гарантувати оптимальну покривну здатність фарби можуть тільки розпилювачі, в той час як валики і пензлик наносять нерівномірний шар покриття. Також зверніть увагу на наш Семінар №5 на тему "Підготовка та обробка деревини та виробів з неї".